عبدالرحیم تحصیلی در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن اشاره به آغاز فصل برداشت گندم در استان سمنان بیان کرد: همزمان از مناطق غربی استان سمنان کار خرید تضمینی گندم به نرخ دولتی نیز آغاز شده و کشاورزان گندم های خودشان فعلاً در شهرستان گرمسار به مراکز خرید تضمینی تحویل می دهند.
وی با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی امسال ۲۰۵ هزار و ۵۰۰ تومان مصوب شده است، افزود: قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم را براساس سه درصد افت مفید و یک درصد افت غیرمفید تعیین شده و محصول با میزان رطوبت حداکثر ۱۴ درصد از کشاورزان تحویل گرفته میشود.
بخش خصوصی وارد شد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه امسال برای تسهیل در تحویل گندم کشاورزان استان از ظرفیت بخش خصوصی هم بهره گیری شده است، گفت: ۳۲ مرکز جمع آوری گندم از کشاورزان استان برای سال جاری در نظر گرفته شده است.
تحصیلی با بیان اینکه چهار مرکز خصوصی و چهار کارخانه آرد هم امسال گندم تولیدی کشاورزان استان سمنان را خرید تضمینی می کنند، تاکید کرد: ۲۸ مرکز دیگر به وسیله مباشران اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان اداره می شود و کارشناسان جهاد کشاورزی هم بر آن نظارت دارند.
تولید گندم سال گذشته استان سمنان ۱۳۵ هزار تن بود
وی با بیان اینکه امسال به واسطه کمبود آب و قطعی برق چاه ها و ... پیش بینی ها نشان از کاهش تولید گندم در استان سمنان دارد، گفت: سال گذشته ۹۵ هزار تن گندم از کشاورزان استان سمنان خریداری شد که رکورد بسیار خوبی نسبت به سال های قبل محسوب می شود اما امسال قطعاً با افت خرید تضمینی روبرو خواهیم بود.
کاهش تولید
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه تولید گندم سال گذشته استان ۱۳۵ هزار تن بود و امسال پیش بینی حدود ۱۲۰ هزار تن است، بیان کرد: آماده تحویل گندم تولیدی کشاورزان و گندم کاران استان سمنان هستیم.
تحصیلی همچنین از تلاش ها برای تامین منابع مورد نیاز خرید تضمینی گندم در راستای پرداخت به کشاورزان در اسرع وقت خبر داد و افزود: از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان هم قول های مساعدی در این زمینه داده شده تا بتوانیم مطالبات گندم کاران استان را در اسرع وقت پرداخت کنیم.
برداشت گندم از سمت غرب استان سمنان به واسطه اقلیم گرم و خشکی که دارند آغاز شده است
وی با بیان اینکه برداشت گندم از سمت غرب استان سمنان به واسطه اقلیم گرم و خشکی که دارند آغاز و به مرور به سمت شرق استان کشیده خواهد شد، گفت: طی روزهای آتی شاهد برداشت گندم در آرادان و سرخه و سمنان و ... خواهیم بود تا در نهایت روند خرید تضمینی گندم به دامغان، شاهرود و میامی برسد.
تداوم خرید تضمینی گندم
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه پیش بینی می شود خرید تضمینی گندم در استان سمنان دو ماهی به طول بیانجامد، بیان کرد: کالپوش و مجن در شهرستان های میامی و شاهرود آخرین نقاطی هستند که گندم آنها خرید تضمینی می شود زیرا مناطق سردسیر استان سمنان محسوب می شوند.
تحصیلی همچنین از کشاورزان خواست تا گندم تولیدی شان را به مراکز ۳۲ گانه خرید تضمینی گندم در استان تحویل دهند و افزود: همزمان با خرید تضمینی گندم دیگر محصولات مانند دانه های روغنی و دانههای روغنی کاملینا، کلزا و تخمه آفتابگردان و ... نیز از کشاورزان استان خرید تضمینی می شود.
به گزارش بازار، گندم کاران استان سمنان نسبت به ناترازی انرژی و قطعی های گسترده چاه های کشاورزی و در نتیجه آبیاری نامناسب محصولات شان و همچنین قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی بسیار گلایه مند هستند کشاورزان عقیده دارند که گندم زیر ۲۴ هزار تومان ضرر و زیان برای گندم کار است اما دولت توجهی به این موضوع نداشته و قیمت مصوب خود را اعمال کرده است.
خبرگزاری تحلیل بازار در گزارشی مفصل به مقوله قیمت گذاری گندم و همچنین قطعی آب کشاورزان و گلایه هایشان پرداخته که با کلیک بر روی لینک مقابل می توانید مشروح آن را مطالعه کنید: بررسی چالشهای پیچیده در برابر تولید گندم| «واردات» جایگزین خودکفایی میشود؟!